VERMOGENSMETERS

Steeds meer wielrenners optimaliseren hun training door gebruik te maken van een vermogensmeter. Dat is een zeer nuttig meetinstrument om alles uit je training te halen en daardoor betere resultaten te behalen. Hiervoor is echter wel een serieuze trainingsaanpak nodig.

Trainen met een vermogensmeter

Een vermogensmeter is geschikt om tijdens je training het aantal getrapte wattages te registreren. Dat is de hoeveelheid energie die je levert tijdens het fietsen. Het wattage is daardoor een goede graadmeter voor de intensiteit en effectiviteit van je inspanning. Door je trainingsdata te analyseren kan je uitzoeken hoe je conditie zich ontwikkelt en wanneer je piekt om onder- of overtraining te voorkomen.

Merken vermogensmeters

Er zijn diverse merken vermogensmeters voor je racefiets en vermogensmeters MTB beschikbaar. Erg populair zijn de stages wattagemeters vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.  Stages en Assioma pedalen biedt single vermogensmeters die enkel de kracht meten die op het linker crank/pedaal wordt uitgeoefend. Hierdoor wordt het vermogen aan één zijde gemeten en in de berekening verdubbeld om toch een totaal beeld te krijgen van het geleverde vermogen. Hoewel deze iets minder nauwkeurig zijn dan de dual powermeters, zijn ze een uitstekend alternatief voor de zeer prijzige dual powermeters. Zoek je een dual wattagemeters voor een aantrekkelijke prijs? Dan heb je verschillende opties nl Rotor, Stages en Assioma pedalen. Complete dubbele vermogensmeters met crankset bieden de meest hoogwaardige en betrouwbare meting van je wattage.

Wij van Triper4mance zijn er alvast van overtuigd dat investeren in een vermogensmeter zonder meer de beste investering is die je kan doen als je je fietsprestatie wil verbeteren. Koop je een vermogensmeter bij ons dan bepalen wij voor u gratis uw trainingszones (op basis van vermogen) aan de hand van een fietstest. Op die manier train je als een echte pro, succes gegarandeerd!