CANYON//SRAM RACING NIEUWE PARTNER VAN TACX

CANYON//SRAM Racing nieuwe partner van Tacx

Wat een goede manier om het jaar te starten! CANYON//SRAM Racing en Tacx hebben bekend gemaakt dat ze de komende drie jaar zullen samenwerken. Het professionele Duitse vrouwenteam met renners als Kasia Niewiadoma, Hannah Barnes en Elena Cecchini zullen trainen en rijden met Tacx indoor trainers, bidons en bidonhouders.

Het team zal de NEO 2 Smart gaan gebruiken voor hun warming up en trainingssessies. Het neusje van de zalm onder de indoor trainers wordt niet alleen geprezen om zijn specificaties, maar ook vanwege zijn unieke eigenschappen zoals Road feel, Dynamic inertia en Descent simulation. Dit zorgt voor een hele nieuwe dimensie tijdens het indoor trainen en maakt het de ideale partner voor trainingssoftware zoals Zwift, een bedrijf waar CANYON//SRAM Racing nauw mee samenwerkt. Het team gebruikt de Zwift Academy als platform om elk jaar een nieuwe renner te scouten. Afgelopen maand won Ella Harris uit Nieuw-Zeeland de 2018 editie en zij zal dit seizoen aansluiten bij het team. De 20-jarige wist zo’n 5.000 Zwift Academy-deelnemers te verslaan en is hiermee de derde renner die op deze manier een profcontract krijgt aangeboden door het team.

Ronny Lauke, teammanager van CANYON//SRAM Racing is blij met deze nieuwe samenwerking. “Ik kijk echt uit naar dit partnership. Tacx heeft een goede naam opgebouwd binnen het profpeloton,” vertelde hij. “Daarnaast is het geweldig dat onze renners kunnen trainen op de meest krachtige en nauwkeurigste fietstrainer van het moment. De nieuwe Pedaalslag-analyse stelt hen tevens in staat om hele specifieke trainingen uit te voeren.”

“Het is goed om te zien dat een bekend team als CANYON//SRAM Racing voor de producten van Tacx kiest,” aldus Koos Tacx, CEO van Tacx. “Het is zonder twijfel dat ze een sterk team hebben. Je wint niet zomaar de ploegentijdrit op het WK zoals zij onlangs voor elkaar kregen in Innsbrück. Ze worden alleen maar beter en we hopen dat ze deze stijgende lijn zullen doorzetten. Daarnaast promoten ze het professionele damesfietsen en dat kan ik alleen maar toejuichen.“

Komende maand trappen ze het seizoen af tijdens de Setmana Ciclista Valenciana waar ze hun kracht en nieuwe look zullen tonen.